BİYOGRAFİ

Anna Heringer

Mimarlık, yaşamları iyileştirmek için bir araçtır.

 

Çalışmamın arkasındaki vizyon ve motivasyon,  mimariyi keşfetmek için bir araç olarak kullanarak;  kültürel ve bireysel güveni güçlendirmek,  yerel ekonomileri desteklemek  ve ekolojik dengeyi güçlendirmektir.

 

 

Anna Heringer  “Toprak Yapılardaki Samimiyet ve Bilgelik” adlı TED konuşmasını yaptı.

Keyifli yaşam, yaratıcı ve aktif bir süreçtir ve toplumumuzun ve yapılı çevremizin sürdürülebilir gelişimi ile derinden ilgileniyorum.

Benim için sürdürülebilirlik güzelliğin eş anlamlısıdır: tasarımı, yapısı, tekniği ve malzeme kullanımının yanı sıra konumu, çevresi, kullanıcısı ve sosyo-kültürel bağlamı ile uyumlu bir binadır.

Benim için bu ;  sürdürülebilir ve estetik değerini tanımlayan şeydir.

Ekim 1977’de doğan Anna Heringer, Salzburg yakınlarındaki Avusturya-Bavyera sınırında küçük bir kasaba olan Laufen’de büyüdü.

19 yaşında Bangladeş’te neredeyse bir yıl yaşadı ve burada Dipshikha STK’sından sürdürülebilir kalkınma çalışmaları hakkında bilgi edinme şansı buldu. Ana ders, en başarılı geliştirme stratejisinin, dış sistemlere bağımlı olmak yerine, mevcut, hazır bulunan kaynaklara güvenmek ve ondan en iyi şekilde yararlanmak olduğu deneyimiydi. Sekiz yıl sonra, 2005 yılında bu felsefeyi mimarlık alanına aktarmaya çalıştı.

Anna Heringer için mimari, yaşamları iyileştirmek için bir araçtır. UNESCO Toprak Mimarisi, Yapı Kültürleri ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü’nde mimar ve fahri profesör olarak doğal yapı malzemelerinin kullanımına odaklanıyor. 1997’den beri Bangladeş’te kalkınma işbirliğinde aktif olarak yer almaktadır. Rudrapur’daki METI Okulu, 2005 yılında Eike Roswag ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş ve 2007 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır. Anna yıllar içinde daha da fazlasını gerçekleştirmiştir. Asya, Afrika ve Avrupa’da projeler. Martin Rauch ile birlikte ETH Zürih, UP Madrid, TU Münih ve GSD / Harvard gibi çeşitli üniversitelerde öğrettiği Clay Storming ( Kil ile tasarlamak, Kil Fırtınası) yöntemini geliştirdi.

 

Mimar Anna Heringer sayısız onur ödülü aldı: 2020 Obel Ödülü, Sürdürülebilir Mimari Küresel Ödülü, 2006 ve 2008 AR Yükselen Mimarlık Ödülleri, Harvard GSD’deki Loeb Bursu ve bir RIBA Uluslararası Bursu. Çalışmaları, MoMA New York’ta, Londra’daki V&A Müzesi’nde ve diğer yerlerin yanı sıra Venedik Bienali’nde geniş çapta yayınlandı ve sergilendi. 2013 yılında Andres Lepik ve Hubert Klumpner ile dünyanın dört bir yanından uygulayıcıların ve akademisyenlerin insancıl bir tasarım kültürü için yönergeler tanımlamaya katkıda bulundukları Laufenmanifesto’yu başlattı.

 

https://www.anna-heringer.com

[st_tag_cloud]